Nyheter

DIGITAL ÅREPULS MED PETTER, LINA & REINE.

Dagar blev till månader som blev till år av digitala möten online. Sällan har vi längtat så mycket efter att få mötas onsite. Att få se kollegor, skapa kreativitet och uppleva äventyr tillsammans! Du ska ha en applåd för ditt slit med dessa digitala träffar – en helt ny arena för konferenser! Snart kan du planera för fysiska konferenser igen. Snart. Tills dess hjälper vi dig skapa en digital Årepuls.

Vår förhoppning är att du riktar tankarna mot Åredalen för din onsite-konferens 2022. Här finns en oändlig möjlighet för kreativa möten oavsett vilken årstid du väljer. Med en by med värdskap i världsklass kan du känna dig trygg att vi tar hand om dig och din grupp på bästa sätt!

Tvåstegsraket – med en digital Årepuls som start!

online 2021 – onsite 2022

Oavsett vad du söker inom ditt intresseområde så erbjuder ÅRETALARNA en unik bredd. Allt från artisten och entreprenören PETTER, långdistansprofilen LINA KORSGREN, högaktuella extremåkaren REINE BARKERED och en mängd andra profiler med spetskompetens inom sina respektive områden. Alla med ett gemensamt: Att förgylla din konferens med driv, inspiration och kunskap!

Boka någon av våra föreläsare att besöka din onlinekonferens i sommar eller höst. Bygg sedan ett tema för ditt team, där målet är en onsitekonferens 2022 och där teamet får en uppföljning live av föreläsaren ni valt! Varför inte kombinera med en fysisk aktivitet på plats. Sök info på ARESWEDEN

Föreläsarna från Åretalarna har tillgång till utrustning och kan koppla in sig på ert digitala möte när som det passar er agenda. Kontakta bjorn@retailbjornen.se för bokningsförfrågan.

Det ultimata fjälläventyret

Jag flyttade till Åre för att få fler dagar på snowboarden men också för att utvecklas som människa. Jag har upptäckt att fjället påverkar de kvaliteter jag värdesätter mest i livet vilket gör att en tur på fjället kan få helt andra värden än de mest uppenbara. Om jag vet vad jag söker efter kan jag vara mer specifik hur jag lägger upp mina fjälläventyr och även korta vistelser i naturen kan ha positiv påverkan på mig. De mest uppenbara effekterna är på mitt välbefinnande (lägre blodtryck, lägre puls och ökad energi) och mina mentala kvaliteter (förbättrat minne, beslutsfattande och kreativitet) men också på min vertikala utveckling, dvs förbättringen av min kapacitet att tänka mer komplext, systemiskt, icke-statiskt och ömsesidigt. Om horisontell utveckling är förbättringen av min kunskap och förmågor är den vertikala utvecklingen förändringen av mitt mindset eller synsätt i grunden. Denna typ av utveckling nämns ofta som nödvändig för att lösa komplexa och svåra problem där vanliga metoder inte längre fungerar, till exempel för att nå de globala målen eller andra liknande större utmaningar. Vissa utmaningar i livet kan helt enkelt inte lösas utan att vi också förändrar oss själva!

Jag har flera varianter av fjälläventyr som stimulerar min vertikala utveckling och gemensamt för dem är att de utmanar min nuvarande förståelse och synsätt, ofta i ett lägre tempo och med fokus på närvaro och avkoppling (även när jag är i rörelse). De är också ömsesidiga i den bemärkelsen att det är ett samspel med naturens element och andra närvarande, ofta med förhöjd känsla av perception och att zooma in och ut. Naturligtvis finns också värme: jag väljer en aktivitet som känns meningsfull för mig och att jag har ett stöd och medkänsla hos mig själv och mina medäventyrare. Och helt plötsligt känns det här med personlig förändring inte så jobbigt längre!

// Kristofer Olsson

Fjället ger mig inspiration och motivation

Från början är jag dalkulla, under min skidgymnasietid testade jag på Värmland och tillslut lite längre fram i livet blev det Jämtland. Aldrig någonsin trodde jag att jag skulle stå ut med det jämtländsk klimatet, det vill säga lite för kalla somrar och ett ständigt skiftande väder. Det skiftande vädret har jag lärt mig att uppskatta men de kalla somrarna har jag fortfarande inte accepterat fullt ut.

Sedan jag flyttade till fjällen har jag fått ett rikare liv. Mitt yrke som elitidrottare består av träning i princip varje dag, ibland två gånger om dagen dessutom. Att dagligen få träna i fjällmiljö har gjort mig gott på många plan. Backarna har gjort mig starkare, fjällöpningen rikare på upplevelser och vidderna slutar aldrig att imponera på mig.

Det är när jag är på fjället som jag reflekterar som bäst, det är där nya tankar föds. Det är även där jag hämtar kraft, inspiration och motivation. Det är sällan jag känner mig så oslagbar som när jag susar fram på skaren under vårvintern. 

Jag tycker dessutom att det är underbart att fler och fler börjar att leta sig till fjällen, vissa på semester, andra på jobb och många bestämmer sig dessutom för att stanna. Det verkar inte bara vara jag som gillar fjällen!

Åretalare aktuell med framgångsrik entreprenörs-podcast

Åreprofilen Kristoffer Schjött-Quist har tillsammans med superentreprenören Johan Stael von Holstein släppt en ny podcast. I podden intervjuar Kristoffer och Johan entreprenörer om deras affärsidéer och drivkrafter. Kristoffer försöker förstå HUR företagen tjänar pengar och Johan relaterar till sin brokiga entreprenörsbana där han brukar lyfta fram att han tjänade OCH förlorade en miljard under IT-eran. Lyssna på poden för att få inspiration om entreprenörskap, mentorskap, styrelsearbete, om modet att kasta sig loss, om sorgen att sälja bolag, om drivkraften i människor.  Några av avsnitten kommer även att kombineras med en kommande videocast från Soaré de Stael. 

Suktar du efter tema ”Entreprenörsskap” och ”Affärsrelationer i världsklass” till din konferens i Åredalen, tveka inte att ställa en bokningsförfrågan på Kristoffer som talare!

Kontakta Björn för bokningsförfrågan. Mobil/mess: +46 730 788 660. Mail: bjorn@retailbjornen.se

Vita fläckar finns på ACAST och Itunes.  Prenumerera gärna. 

Åretalarna Ludvig Fjällström & Johanna Ojala föreläste på föreningsmässan 2016

I samband med föreningsmässan som arrangerades i Järpen den 25-26 november föreläste Johanna Ojala – studioexpert, tränare och Kristallenvinnare 2016 kring ”Styrkan att vara ett eget team” samt Ludvig Fjällström – landslagsåkare i puckelpist och OS-deltagare 2014 i Sochi kring ”Föreningslivet och dess betydelse, med fokus Åre SLK och Järpens IF”. 

”Jag är jättenöjd hela mässan som helhet, samt  Johannas och Ludvigs insats i synnerhet” säger Anette Lundin Grip på Åre kommun, ansvarig för mässan.

Vill du boka Johanna, Ludvig eller någon av de övriga medlemmarna i Åretalarna för din kickoff, konferens eller allmänna träff, hör av dig för en förutsättningslös diskussion! 

Åretalarana / Björn Salomonsson 

+46 730 788 660
bjosal@gmail.com

Åretalare föreläser om strategiska förändringsprocesser

Pernilla Gravenfors, VD Holiday Club Åre, föreläser på tema strategisk förändring på Veckans Affärers event den 8 november 2016 i Stockholm. Boka hennes föreläsning till din grupp i Åre och få rätt verktyg för din förändringsprocess.

”With people fast is slow and slow is fast” menar Pernilla Gravenfors som just nu genomför en stor förändringsprocess på Holiday Club Åre som får ny inriktning till vintersäsongen med målet att skapa en hyllning till ett aktivt liv. Pernilla Gravenfors tillträdde som VD för Holiday Club Åre under våren 2016 och har tidigare arbetat som VD på Copperhill i Åre. 

Pernillas föreläsningar ger verktygen för din förändringsresa och framgångsfaktorerna som ger dig lönsamhet. Tid och förtroende är två av Pernillas ledord när hon nu utvecklar Holiday Club.

– Jag har tagit mig tid att lära känna organisationen och låtit förändringar av organisationen växa fram. Förtroende är avgörande vid förändring och det krävs en balans mellan mod och hänsyn. För att få till stånd en förändring krävs mycket förtroende externt och internt, att personalen känner en trygghet i resan mot målet.

Boka Pernilla via Åretalarna.
Kontakt: Björn Salomonsson +46 730 788 660.
bjosal@gmail.com