Nyheter

Fjället ger mig inspiration och motivation

Från början är jag dalkulla, under min skidgymnasietid testade jag på Värmland och tillslut lite längre fram i livet blev det Jämtland. Aldrig någonsin trodde jag att jag skulle stå ut med det jämtländsk klimatet, det vill säga lite för kalla somrar och ett ständigt skiftande väder. Det skiftande vädret har jag lärt mig att uppskatta men de kalla somrarna har jag fortfarande inte accepterat fullt ut.

Sedan jag flyttade till fjällen har jag fått ett rikare liv. Mitt yrke som elitidrottare består av träning i princip varje dag, ibland två gånger om dagen dessutom. Att dagligen få träna i fjällmiljö har gjort mig gott på många plan. Backarna har gjort mig starkare, fjällöpningen rikare på upplevelser och vidderna slutar aldrig att imponera på mig.

Det är när jag är på fjället som jag reflekterar som bäst, det är där nya tankar föds. Det är även där jag hämtar kraft, inspiration och motivation. Det är sällan jag känner mig så oslagbar som när jag susar fram på skaren under vårvintern. 

Jag tycker dessutom att det är underbart att fler och fler börjar att leta sig till fjällen, vissa på semester, andra på jobb och många bestämmer sig dessutom för att stanna. Det verkar inte bara vara jag som gillar fjällen!

Åretalare aktuell med framgångsrik entreprenörs-podcast

Åreprofilen Kristoffer Schjött-Quist har tillsammans med superentreprenören Johan Stael von Holstein släppt en ny podcast. I podden intervjuar Kristoffer och Johan entreprenörer om deras affärsidéer och drivkrafter. Kristoffer försöker förstå HUR företagen tjänar pengar och Johan relaterar till sin brokiga entreprenörsbana där han brukar lyfta fram att han tjänade OCH förlorade en miljard under IT-eran. Lyssna på poden för att få inspiration om entreprenörskap, mentorskap, styrelsearbete, om modet att kasta sig loss, om sorgen att sälja bolag, om drivkraften i människor.  Några av avsnitten kommer även att kombineras med en kommande videocast från Soaré de Stael. 

Suktar du efter tema ”Entreprenörsskap” och ”Affärsrelationer i världsklass” till din konferens i Åredalen, tveka inte att ställa en bokningsförfrågan på Kristoffer som talare!

Kontakta Björn för bokningsförfrågan. Mobil/mess: +46 730 788 660. Mail: bjorn@retailbjornen.se

Vita fläckar finns på ACAST och Itunes.  Prenumerera gärna. 

Åretalarna Ludvig Fjällström & Johanna Ojala föreläste på föreningsmässan 2016

I samband med föreningsmässan som arrangerades i Järpen den 25-26 november föreläste Johanna Ojala – studioexpert, tränare och Kristallenvinnare 2016 kring ”Styrkan att vara ett eget team” samt Ludvig Fjällström – landslagsåkare i puckelpist och OS-deltagare 2014 i Sochi kring ”Föreningslivet och dess betydelse, med fokus Åre SLK och Järpens IF”. 

”Jag är jättenöjd hela mässan som helhet, samt  Johannas och Ludvigs insats i synnerhet” säger Anette Lundin Grip på Åre kommun, ansvarig för mässan.

Vill du boka Johanna, Ludvig eller någon av de övriga medlemmarna i Åretalarna för din kickoff, konferens eller allmänna träff, hör av dig för en förutsättningslös diskussion! 

Åretalarana / Björn Salomonsson 

+46 730 788 660
bjosal@gmail.com

Åretalare föreläser om strategiska förändringsprocesser

Pernilla Gravenfors, VD Holiday Club Åre, föreläser på tema strategisk förändring på Veckans Affärers event den 8 november 2016 i Stockholm. Boka hennes föreläsning till din grupp i Åre och få rätt verktyg för din förändringsprocess.

”With people fast is slow and slow is fast” menar Pernilla Gravenfors som just nu genomför en stor förändringsprocess på Holiday Club Åre som får ny inriktning till vintersäsongen med målet att skapa en hyllning till ett aktivt liv. Pernilla Gravenfors tillträdde som VD för Holiday Club Åre under våren 2016 och har tidigare arbetat som VD på Copperhill i Åre. 

Pernillas föreläsningar ger verktygen för din förändringsresa och framgångsfaktorerna som ger dig lönsamhet. Tid och förtroende är två av Pernillas ledord när hon nu utvecklar Holiday Club.

– Jag har tagit mig tid att lära känna organisationen och låtit förändringar av organisationen växa fram. Förtroende är avgörande vid förändring och det krävs en balans mellan mod och hänsyn. För att få till stånd en förändring krävs mycket förtroende externt och internt, att personalen känner en trygghet i resan mot målet.

Boka Pernilla via Åretalarna.
Kontakt: Björn Salomonsson +46 730 788 660.
bjosal@gmail.com