Fjället ger mig inspiration och motivation

Från början är jag dalkulla, under min skidgymnasietid testade jag på Värmland och tillslut lite längre fram i livet blev det Jämtland. Aldrig någonsin trodde jag att jag skulle stå ut med det jämtländsk klimatet, det vill säga lite för kalla somrar och ett ständigt skiftande väder. Det skiftande vädret har jag lärt mig att uppskatta men de kalla somrarna har jag fortfarande inte accepterat fullt ut.

Sedan jag flyttade till fjällen har jag fått ett rikare liv. Mitt yrke som elitidrottare består av träning i princip varje dag, ibland två gånger om dagen dessutom. Att dagligen få träna i fjällmiljö har gjort mig gott på många plan. Backarna har gjort mig starkare, fjällöpningen rikare på upplevelser och vidderna slutar aldrig att imponera på mig.

Det är när jag är på fjället som jag reflekterar som bäst, det är där nya tankar föds. Det är även där jag hämtar kraft, inspiration och motivation. Det är sällan jag känner mig så oslagbar som när jag susar fram på skaren under vårvintern. 

Jag tycker dessutom att det är underbart att fler och fler börjar att leta sig till fjällen, vissa på semester, andra på jobb och många bestämmer sig dessutom för att stanna. Det verkar inte bara vara jag som gillar fjällen!