Erik Ahlström

Angela Monroe

ERIK AHLSTRÖM

PLOGGA - Plocka skräp & jogga
Image

Årets nyord 2017 skapades i Åre. Hur skräpplockning blev sexigt och hur en internationell hälso- och motionstrend skapades. Möt Erik Ahlström, grundaren och entreprenören som skapade plogga.

 

År 2050 kommer det vara mer plast i haven än fisk. 85% av all plast i haven kommer från land. Därför är det viktigt att plocka upp skräpet innan det når havet. Samtidigt ser vi en global brist på motion, där drygt 50% av oss i svenskar är överviktiga. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Erik har med sin entusiasm och målmedvetenhet lyckats ta städdagarna i Åre vidare till att bli en internationell rörelse under begreppet PLOGGA, plocka skräp och jogga! Sedan grundandet 2017 har hundratals artiklar skrivits runt om i världen, med både små och stora insatser för att samla skräp.

 

Erik vill inte bara hålla en föreläsning utan han tar er även ut på en kort Plogga-tur med några korta teambuidling-övningar. Man behöver inte springa. Att gå, cykla, paddla, åka skateboard etc. går också bra.

 

Online går också bra, där man då skickar ut plogga-påsar till deltagarna med materiel. Ett perfekt avbrott i er konferens för positiv rörelse-energi kombinerat med sund syn på skräp i teamets närområde.

ImageImage


NAMN PÅ FÖRELÄSNINGAR
  • PLOGGA - plocka skräp & jogga

ÄMNEN
  • Hållbarhet
  • Hälsa

PRIS
  • Enligt offert
  • Priset avser genomförande i Åredalen


Skriv ut